În perioada 8-12 mai 2023, Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera UPT, organizează cursul ,,Photovoice – Reimaging de city from your window”.  

Cursul va fi susţinut de către  opt traineri din România și Norvegia:

  • Ovidiu Micsa, cadru didactic universitar UPT, doctor în arhitectura (teza de doctorat: „Studii asupra percepției spațiului construit. Fotografia ca instrument de reprezentare mentală a arhitecturii”)

Teme: Fotografia documentară: abordări și unelte.  Principii de compozitie a imaginii. Studii de caz și editarea imaginii

  •  Ilin Corina, cadru didactic universitar UVT, doctor în psihologie.  

Tema: Legatura  dintre natură, orașe verzi și wellbeing

  •  Melania Dragomir, psiholog, director al Centrului Judetean de Resurse si Asistenţă Educatională

Tema: Emoţie şi fotografie

  •  Mirela Szitar, cadru didactic universitar UPT, arhitect, doctor în dezvoltare durabilă

Tema: Planificare urbană și spaţii verzi

  •  Rares Halbac Cotoara Zamfir, cadru didactic universitar UPT, doctor în inginerie civilă, titular al disciplinei ,,Elemente de dezvoltare durabilă”

Tema: Oraşe sustenabile

  •  Cristina Halbac, psiholog UPT, director de proiect

Tema: Aglomeratia urbană şi impactul asupra stării de bine  

  •  Rhys Evans, cadru didactic universitar, Høgskulen pentru grøn utvikling (HGUt) (Universitatea pentru Dezvoltare Verde), Bryne, Norvegia
  • Johan Barstad, cadru didactic universitar, Høgskulen pentru grøn utvikling (HGUt) (Universitatea pentru Dezvoltare Verde), Bryne, Norvegia  

Tema: Creativitate şi inovaţie  

 

Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferinţe, din cadrul Bibliotecii UPT– Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2B (sala Multimedia 2) şi se va se va desfăşura după următorul program:  

- luni-miercuri, 8-10 mai 2023, în intervalul 14.00-20.00 - sesiuni de training,

- vineri, 12 mai 2023, tot cu începere de la ora 14.00, - workshop de transformare a fotografiilor, prin diverse mijloace, astfel încât noile lucrări realizate să arate viziunea participanţilor asupra viitorului oraş modern şi verde.  

Joi, 11 mai, nu sunt prevăzute activităţi,  - pentru a da libertate participanţilor la curs să facă noi fotografii de la ferestre în care să surprindă oraşul Timişoara..  

Fotografiile iniţiale şi lucrările rezultate în timpul workshopului vor fi incluse într-o broşură şi vor fi exponate într-o expozitie ce se va avea loc în luna octombrie, la Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara.  

 

Parteneri: Centrul Judeţean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, Asociația Elevilor din Timiș şi Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnica.  

 Cursul este organizat în cadrul proiectului SEE 912. – Re-imaging and co-creating the city from your window. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 39862 euro din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE și norvegiene. Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei la o Europă verde, competitivă și favorabilă incluziunii. Există două obiective generale: reducerea disparităților economice și sociale din Europa și consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele donatoare și 15 state UE din centrul și sudul Europei și statele baltice. Cele trei state donatoare cooperează strâns cu UE în temeiul Acordului privind Spațiul Economic European (SEE). Între 1994 și 2014, statele donatoare au contribuit cu 3,3 miliarde EUR prin scheme de granturi consecutive. Pentru perioada 2014-2021, granturile SEE și norvegiene se ridică la 2,8 miliarde EUR. Mai multe detalii sunt disponibile la: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro  

 

Contact: Cristina HALBAC - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.