Activitati CCOC

 

Programează-te pentru unul din serviciile CCOC

 

 

Informarea studenţilor şi a absolvenţilor prin căile de comunicare ale CCOC

  • Site-ul CCOC: www.ccoc.upt.ro
  • Pagini și grupuri de Facebook (https://www.facebook.com/CCOC.UPT)
  • Instagram și Tik Tok: ccocupt
  • Newsletterul CCOC – te poţi inscrie transmiţând un mail la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - cu menţiunea – doresc sa primesc newsletter-ul CCOC
  • Afişe, pliante, standuri, prezentări

 

Consilierea studenţilor în diverse probleme

  • Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră vă stă la dispoziție în programul său de functionare la nivel central (BCUPT), dar și prin oficiile de Informare și consiliere din fiecare facultate
  • Vă rugăm să vă adresați CCOC în probleme care țin de specificul centrului (informații care țin de universitate, de procesul de învațământ, facilități, etc și deasemenea în probleme ce țin de carieră profesională)

 

Consiliere psihologică şi  evaluare aptitudinală

Cei doi psihologi din cadrul CCOC vă stau la dispoziție pentru consultații la sediul incinta Bibliotecii Centrale UPT.

 

Traininguri, Seminarii şi Workshopuri

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT organizează periodic o serie de traininguri, seminarii și workshopuri pentru studenții UPT. Acestea sunt axate pe: autocunoaștere, planificarea carierei, comunicare, managementul timpului, managementul  învățării, scriere de CV + scrisoare de intenţie şi prezentare la interviu şa

 

Identificare de oportunităţi pentru studenţii şi absolvenţii UPT

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT prin Oficiului de Relații cu Mediul Societal este într-un dialog permanent cu institutiile/companiile de profil pentru a identifica pentru studenţii şi absolvenţii UPT cât mai multe oportunităţi în ceea ce priveşte: stagii de practică, internshipuri, burse private, efectuarea lucrării de licenţă sau de disertaţie în colaborare cu o companie de profil, vizite în companii, prezentări de companii, locuri de muncă part -time sau full -time

 

 Prezentări de companii

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT prin Oficiului de Relații cu Mediul Societal organizeaza periodic impreuna cu institutiile/companiile partenere, prezentari de oferte pentru studenti si absolventi (locuri de munca, oferte de practica sa).
Aceste actiuni nu implica din partea companiilor interesate niciun fel de costuri (mai putin cele legate de afise, pliante, materiale promotionale specifice). De asemenea accesul studentilor/absolventilor la aceste actiuni nu implica costuri.

 

Zilele Carierei

Universitatea Politehnica Timişoara organizeaza de două ori pe an (primăvara și toamna) evenimentul ,,Zilele Carierei în UPT”, manifestare destinată studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor, dar şi companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră pentru tineri.

Acţiunea Zilele Carierei cuprinde următoarele activităţi:
- prezentări de companii şi vizite;
- zile de stand;
- traininguri şi workshopuri axate pe carieră şi companii
Află mai multe detalii..

 

Prezentări de oferte ale companiilor prin căile de informare ale CCOC

În relaţia cu mediul societal Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din UPT este preocupat de identificarea a cât mai multe oferte pentru studenţii şi absolvenţii săi. Acestea se referă la: stagii de practică, internshipuri, locuri de muncă, colaborări în ceea ce priveşte elaborarea proiectului de diplomă sau disertaţie, burse private, prezentări de companii. Ofertele rezultate din aceste colaborări sunt prezentate în permanenţă prin intermediul căilor de informare şi comunicare ale CCOC.

 

Promovarea ofertei educaţionale a UPT 

În fiecare an, CCOC împreună cu echipele de voluntari (cadre didactice şi studenţi) prezintă elevilor din peste 100 de licee, oferta educaţională a Universităţii Politehnica din Timişoara, distribuind tot atâtea afişe şi peste 15000 de plante.

 

Gestionarea unei baze de date cu CV-uri şi oferte de carieră

Pentru  a  creea o legatură cât mai bună între studenţi / absolvenţi şi piaţa muncii (mediul societal), CCOC a creeat o bază de date unde studenţii/absolvenţii îşi pot încarca CV-ul, iar companiile îşi pot posta ofertele disponibile la un moment dat. Acest lucru se poate reliza prin creearea unui cont, atât de către studenţi/absolvenţi, cât şi de companii/instituţii. Companiile pot vizualiza CV-urile din baza de date. - www.cariere.upt.ro

 

Generarea de diverse materiale suport pentru studenţi

CCOC editează periodic diverse materiale în scopul informării şi consilierii studenţilor. 

 

Monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii

După aproximativ un an de la finalizarea studiilor, odată cu procesul de înmânmare a diplomelor, fiecar absolvent completează un chestionar de inserţie pe piaţa muncii. Obiectivele acestei activităţi sunt:
1. Întocmirea unei statistici privind ocuparea profesională a absolvenţilor universităţii.
2. Identificarea secţiilor cu deficit de angrenare a absolvenţilor universităţii pe piaţa muncii
3. Identificarea de măsuri în ceea ce priveşte angrenarea deficitară pe piaţa forţei de muncă a absolvenţilor unora dintre specializările oferite de Universitatea Politehnica din Timişoara.