Universitatea Politehnica Timisoara, prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC), ofera studentilor sai consiliere psihologica online in contextul masurilor de prevenire a raspandirii coronavirusului COVID-19.
„Frica si anxietatea de boala pot fi coplesitoare, imbracand diverse forme, de la anxietate usoara, medie, generalizata, ipohondrie si pana la atacuri de panica. De aceea, pe langa recomandarile medicale si ajutor logistic, este nevoie si de sprijin emotional: de atentie la propria persoana, dar si la cei din jur, acceptare, intelegere si de asigurarea suportului specializat in cazul persoanelor cu predispozitie anxioasa. Prin deschiderea liniei de ajutor dorim sa venim in intampinarea acestei nevoi si sa asiguram psihoeducatie si suport in situatiile de anxietate si atac de panica”, spun psihologii Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera.
In acest sens, psihologii CCOC stau la dispozitia studentilor care simt ca au nevoie de consiliere atat pentru situatia descrisa mai sus, cat si in general pentru diverse probleme cu care se confrunta in viata de zi cu zi si pentru care au nevoie de un sfat, sau de sprijin pentru a trece cu bine peste acestea – serviciul fiind asigurat cu sprijinul Centrului de e-Learning, care gestioneaza platforma Campus Virtual (cv.upt.ro).